Welsum-Arnhem-Groesbeek en het Kröller Müller, 6 juli

Vandaag werd het weer heel mooi. Ik vertrok vroeg uit Welsum en fietste door de Veluwe heen met een pauze bij het Kröller Müller Museum, daarna naar Arnhem en om Arnhem heen, daarna door Nijmegen heen, naar mijn eindbestemming for de dag, Groesbeek. Ik vond het erg leuk een paar heuvels tegen te komen.

Het Kröller Müller, verborgen in de bos, is echt een verassing, een klein modern museum met een indrukwekkende collectie. Wat raar is, dat er geen goede parkeerplaatsen voor eigen fietsen zijn. Ze hebben huurfietsen bij de ingangen van het park. Alle faciliteiten voor fietsen leken vooral voor de huurfietsen ontworpen. Misschien hebben ze weinig verwachting dat iemand de enkele kilometers van een stad buiten het park ernaar toe zal fietsen. In ieder geval, hoe dan ook je het bereiken, is het museum echt een bezoek waarde.

De Veluwe was één van mijn favoriete plekken van de hele tocht. Het deed me denken aan thuis vooral bossen in New Mexico maar er zijn geen ijsje of koffie kramen in New Mexico bossen.

Ik was een beetje de weg kwijt en werd gefrustreerd in Arnhem, maar ik vond Arnhem en Oosterbeek, zowel Groesbeek en de andere dorpen in het gebied prachtig!

Route:
https://ridewithgps.com/trips/9818168

Veluwe from Cathy Cramer on Vimeo.


Today the weather was very nice. I left Welsum early and biked through the Veluwe with a stop at the Kröller Müller Musem, then to Arnhem and around Arnhem, then through Nijmegen to my final destination for the day, Groesbeek. I was very glad to finally encounter some hills.

The Kröller Müller, hidden in the forest, is a real surprise; a small modern museum with an impressive collection. It is a little strange that there are no good parking places if you ride to the museum on your own bike. They have rental bikes at the entrances to the park. All the bike facilities seem to be designed for the rental bikes. Maybe they don’t expect many people to bike from one of the nearby towns to the park. In any case, however you get there, the museum is really worth a visit.

The Veluwe was one of my favorite places of the entire tour. It reminded me of home and especially the forests in New Mexico, but there aren’t any ice cream or coffee stands in New Mexico forests.

I got a little lost and frustrated in Arnhem, but I found Arnhem, Oosterbeek as well as Groesbeek and the other towns and villages in the area beautiful!

Leave a Reply